
חברי דירקטוריון


חיים שורצברד
חיים יליד 1955, אבא לשתי בנות וסבא לשלושה נכדים ונכדות. ככבד שמיעה בעצמו, הצטרף חיים לדירקטוריון החברתי בשנת 2005 ומאז הוא משמש יו"ר וועדת הכספים. בין השנים 2021 ועד 2024 שימש חיים כיו"ר הדירקטוריון החברתי והוביל את העמותה ליציבות פיננסית לאחר המיזוג של שמע עם המכון לקידום החירש. בחייו המקצועיים חיים הוא רואה חשבון, בעל תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב, עד ליציאתו לפנסיה שימש כשותף בכיר בחברת דלוייט.


סיגי כמיגר
סיגי ילידת 1964, אמא לשלושה ילדים, וסבתא לשלושה נכדים. בתה כבדת שמיעה, היא בוגרת העמותה ובעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד והתמחתה כמורת שמע. סיגי הצטרפה לדירקטוריון בשנת 2014, למדה בעמותה קורסים של שפת סימנים, השתתפה בקורס להורים שמלווים הורים לילדים כבדי שמיעה (Parents to Parents) ובמהלך השנים ליוותה הורים רבים בעמותה ומביאה לדירקטוריון החברתי את נקודת המבט של מעגלי ההורים, הבוגרים של העמותה והמשפחה השומעת. במקצועה סיגי עורכת דין ומנהלת את תחום הייעוץ המשפטי לאשראי עסקי בבנק הפועלים.


אורי שלום
אורי, יליד 1959, אב לנאיה שנולדה חירשת וכיום בוגרת העמותה וקצינת משפטים בצה״ל. אורי הצטרף לדירקטוריון בשנת 2010, פעל לייצוג מול גורמי חוץ בוועדות הכנסת. כיום משמש נציג העמותה ויו"ר הקדש שלזינגר הפועל לקידום קהילת כו"ח בישראל. אורי תרם להקמה ולתפעול של "קואליציית החרשים בישראל". בחייו המקצועיים אורי הוא עורך דין, מגשר ובורר.


אלון ממלוק
אלון, יליד 1973 אב לשני בנים.
אלון הצטרף לדירקטוריון בשנת 2022 והוא משמש כחבר בפורום פיתוח ההדרכה של תחום ילדים ונוער מתוך אמונה שהדרכה ארגונית חייבת להימצא בצמתים המרכזיים בהם היא משפיעה על הארגון ועל ההתפתחות המקצועית והאישית של הצוות. בחייו המקצועיים אלון משמש מנהל הדרכה וחווית משתמש בחברת Align Technology ושימש בתפקידי הדרכה מגוונים בעולם העסקי ב 25 השנים האחרונות.


אורלי ברניב
אורלי, ילידת 1979 אמא לשלושה ילדים.
אורלי הצטרפה לדירקטוריון בשנת 2025 והיא חברה בפורום בוגרים המסייע לצעירים חירשים וכבדי שמיעה בהשתלבות בעולם האקדמיה והתעסוקה. בחייה המקצועיים אורלי היא מנהלת הנדסה בכירה בגוגל, עם מעל ל20 שנות ניסיון בניהול צוותים גדולים ובינלאומיים. בנוסף אורלי משמשת דמות מופת בגישה של "אפשר לעשות", מובילה יוזמות בתחום המעורבות, אסטרטגיה, פיתוח ושימור מנהלים ואף זכתה בפרסים רבים על תרומתה לארגון, ביניהם פרסי מצוינות באינטל.


ליאת שרון יור"ית
ליאת ילידת 1975, אמא לשלושה ילדים, שניים מהם נולדו כבדי שמיעה. “המסע שעברנו כמשפחה – מרגע הגילוי, דרך ההתמודדות ועד להצלחות – חיבר אותי ואת ילדיי לקהילת מעגלי שמע.” ליאת הצטרפה לדירקטוריון בשנת 2021, ובשנת 2024 נבחרה לכהן כיו”ר הדירקטוריון החברתי. בחייה המקצועיים ליאת עוסקת בשיווק ובקשרי אדריכלים בתחום הבנייה והעיצוב, ובעמותה היא מעורבת בגיבוש האסטרטגיה והשיווק וכן, חברה בוועדת הכספים.


פרופ' עלי ותד
עלי, יליד 1958, אב לשלושה ילדים וסב ל שני נכדים. עלי הצטרף לדירקטוריון בשנת 2022 והוא משמש חבר בפורום ההשכלה הגבוהה ובפורום החברה הערבית ומסייע בתמיכה בקהילת הכו"ח בחברה הערבית. בחייו המקצועיים, עלי הוא סגן הנשיאה במכללה האקדמית בית ברל. הוא חוקר ומרצה בכיר בלשון העברית. בין השנים 2013 – 2018 כיהן בתפקיד ראש המכון האקדמי הערבי לחינוך במכללת ביתר, המכשיר מורים לחברה הערבית.


פרופ' חיים טייטלבאום
פרופ' חיים טייטלבאום, מגבעת שמואל.
חיים, יליד שנת 1959, אב לארבעה וסב לנכדים.
חיים הוא פרופסור לפיסיקה באוניברסיטת בר-אילן, כיהן בעבר כרקטור האוניברסיטה וכחבר המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה). חיים הצטרף לדירקטוריון בשנת 2022 והוא משמש כחבר בפורום השכלה גבוהה, מסייע בהסרת חסמים ומתן מענים לסטודנטים.


שורוק עתאמנה
שורוק, ילידת 1978 אמא לשתי בנות.
שורוק הצטרפה לדירקטוריון בשנת 2025 ומשמשת חברה בפורום החברה הערבית, הדרוזית והערבית. כיזמית חברתית לקידום מעמד האישה, מאמינה שורוק בכוחה של העשייה להשפיע ולשנות מציאות. בחייה המקצועיים שורוק היא בעלת תואר ראשון ושני במדעים מדויקים והיא בעלת ניסיון רב שנים בעבודה בחברות פארמה בינלאומית בניהול פרויקטים חדשניים.


שרית יופה
שרית אמא לשלושה ילדים.
שרית הצטרפה לדירקטוריון בשנת 2025 והיא משמשת חברה בפורום בוגרים המסייע לצעירים חירשים וכבדי שמיעה בהשתלבות בעולם האקדמיה והתעסוקה. בחייה המקצועיים שרית משמשת כמנהלת חטיבת הבריאות בקבוצתMgroup ושימשה כסמנכ״לית לקוחות בלאומית שירותי בריאות. שרית עוסקת בבניה והתווית אסטרטגיות שיווקיות, פיתוח תרבות של מצוינות בשירות והובלת תהליכי חדשנות.




מטה

איריס קולקה

ילידת 1969, המנהלת האדמיניסטרטיבית של העמותה משנת 2011. בתפקידה איריס מנהלת מגוון תחומים בעמותה, היא לב העשייה ונמצאת בממשקים עם כל צוות המטה. "כבר מהרגע הראשון הרגשתי שמעגלי שמע הוא מקום של שליחות, עבודה מהנשמה, בצוות המטה האנשים הם הרבה יותר מקולגות, הם ממש משפחה. אני מאמינה בנתינה, בשוויון, ובכך שכל אדם זכאי להערכה ולכבוד. עבורי, העשייה בעמותה היא דרך חיים".

ניל שרון

יליד 1981, משמש כגזבר וחשב השכר של העמותה מאז שנת 2016. ניל מביא עמו ניסיון עשיר בניהול תקציב וידע רב בתחום הכלכלה. הוא מוסמך כמלווה משפחות, מתמחה בהתייעלות ושיפור כלכלי. בעמותה הקים ניל את פרויקט "אמץ חניך" המאפשר השתתפות בפעילות גם לחניכים המגיעים מרקע סוציו – אקונומי נמוך. "האני מאמין שלי הוא שחניכי העמותה הם הדבר החשוב ביותר, ובתפקידי אני עושה ואעשה הכול כדי להבטיח את הצלחתם ורווחתם".

דנה לוי

ילידת 1980, חירשת, נשואה ואמא לשלוש ילדות קודא. דנה היא רכזת נגישות ומדריכה ראשית ביחידת קשרי הקהילה משנת 2007. דנה בוגרת תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי מאוניברסיטת בר-אילן ומרצה בקורס מתורגמנות במערכת הרפואית. כמדריכה ראשית דנה פוגשת בכל שנה אלפי א.נשים שומעים ומעבירה להם הדרכות והכשרות לנגישות ולתקשורת מיטבית עם א.נשים חרשים וכבדי שמיעה. בנוסף, דנה היא מורה מוסמכת לשפת סימנים ישראלית. "אני מאמינה בהעלאת המודעות והחשיפה בקהילת השומעים לעולמם, תרבותם ושפתם של א.נשים חרשים וכבדי השמיעה, כך שיוכלו להשתתף באופן טבעי יותר במעגלי החיים השונים".

אביטל קוגל

ילידת 1993 מרכזת את תכניות ההכנה למסגרות המשך והשכלה גבוהה משנת 2022. לאביטל ניסיון בליווי והכוונת צעירים כבדי שמיעה וחירשים לקראת שירות צבאי והשכלה גבוהה. "אני מאמינה שלכל אדם מגיעה הזדמנות שווה למימוש שאיפותיו, ללא מגבלות תקשורת או נגישות. לכן, אני פועלת לקידום סביבה מכילה ותומכת, המאפשרת לכל צעיר וצעירה למצות את הפוטנציאל שלהם. המטרה שלי היא להסיר חסמים, לחזק תחושת מסוגלות ולפתוח דלתות לעתיד מקצועי ואקדמי מוצלח".

בן קמינסקי

יליד 1991, מנהל תחום ילדים ונוער משנת 2021. בן מביא אל העמותה ניסיון עשיר כאיש חינוך בחינוך הבלתי פורמלי במגוון תפקידי ניהול, הדרכה ופיתוח. בעמותה הוא מנהל את תחום ילדים ונוער ואחראי על פעילות של כל המועדונים החברתיים לצד ניהול צוות ההדרכה ופיתוחו המקצועי. "אני מאמין כי חינוך הוא הדרך לשינוי וקיום חברת מופת".

ליאור סגל דיסקין

ילידת 1987, כבדת שמיעה, נשואה ואמא ל 3 ילדי קודא. בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית, וכיום היא סטודנטית לתואר שני. ליאור היא העובדת הסוציאלית של מעגלי שמע החל משנת 2024. "כבוגרת העמותה אני שמחה על ההזדמנות להיות חלק מצוות המטה ולהחזיר את כל הטוב שקיבלתי מהעמותה כחניכה. אני מאמינה שהשמיים הם הגבול, המגבלה לא מגדירה אותנו כבני אדם אלא להיפך, היא נותנת כוח לפרוץ גבולות, הכל אפשרי עם אמונה וכוח רצון".

דנית דברה

דנית ילידת 1970, משמשת מנכ"לית העמותה משנת 2020. דנית מביאה אל העמותה ניסיון של 30 שנות ניהול מתוכם 20 שנים בעולם העמותות בהם הובילה שלוש עמותות קודם למעגלי שמע. דנית מוסמכת כמאמנת מטעם מכון אדלר ובוגרת הקורס של האקדמיה לאושר ארגוני, כלים אלו מובאים אל ניהול העמותה ביום יום. "אני מאמינה בשוויון הזדמנויות ובקידום חברה מכילה אשר נותנת מקום לכל אזרחיה על הגוונים השונים ובמיוחדים שבה. אני מאמינה בצוות של העמותה ובהתפתחות אישית ומקצועית של כל אחד ואחת מהצוות ובזכות של כולנו להיות מאושרים בעבודה".

אהוד קופינסקי

יליד 1946, משמש מנהל הכספים של העמותה משנת 2013. אהוד הוא רואה חשבון ובוגר של קבוצת בנק לאומי.
"אני מאמין ביכולות המופלאות של כל אחד ואחד מעובדי ומתנדבי העמותה להמשיך ולהעלות חיוך על שפתי הילדים ובני הנוער המשתתפים בפעילותה, לאפשר להם למצות את תקופת הילדות והנעורים המיוחדת ולסייע בידם להשתלב באופן מיטבי ביציאה לשרות הצבאי ולעולם העבודה וההשכלה הגבוהה".

שרי דולב

ילידת 1987, מנהלת תחום בוגרים בעמותה ועובדת בעמותה משנת 2006. את דרכה בעמותה החלה כבת שירות לאומי והדריכה במועדון החברתי בת"א. בעשור האחרון מפתחת ומקדמת יוזמות ופרויקטים בתחומים של השכלה ותעסוקה לא.נשים חירשים וכבדי שמיעה. במקביל היא יזמת חברתית במקום מגוריה ומעבירה סדנאות למיקוד תעסוקתי לנשים. "אני מאמינה שעם עבודה קשה והתמדה אפשר להגיע למקום הנכון והמתאים לכל אדם ואישה בעולם".

שירי אופיר

ילידת 1976, חירשת, אם יחידנית לבן קודא.
שירי היא הרכזת הארצית של תכנית המעברים "יוצרים עתיד" ורכזת השכלה גבוהה בחברה הערבית. "מעגלי שמע היתה עבורי בית שני בילדותי – מקום שבו חשתי שייכות, הזדהות וקיבלתי מעטפת תומכת ושוויונית לזהות שלי. היום, אני רואה בכך זכות גדולה להעביר הלאה לדורות הבאים את אותו מענה חם ותומך שאני עצמי קיבלתי. אני מאמינה בדו-קיום ובשוויון ערך לכל אדם, מתוך אמונה שכולנו זכאים לקבל הזדמנות שווה ושייכות אמתית.

דניאל שרון

ילידת 1997, רכזת הדרכה של תחום ילדים ונוער משנת 2024. דניאל מביאה ניסיון עשיר במגוון תפקידי הדרכה בעולם המכינות הקדם צבאיות."אני מאמינה גדולה בכוחו של החינוך ככלי לשינוי ותיקון חברתי, ושואפת לשוויון הזדמנויות לגוונים השונים בחברה הישראלית".


